Mediální svět   |   Bankovní poplatky   |   Nová banka   |   Moje poplatky   |   Vstřícná banka   |   Digitaiment   |   Silniční zákon.cz   |   Poplatkožrout   |   Děkuji.eu

Stanovisko Hospodářské komory ke stávce odborových svazů proti reformám

24.06.2008, 16:04   |   HK   |   komentářů (0)

Hospodářská komora České republiky nesouhlasí s dnešními protesty odborů. Stávka je krajním prostředkem ve sporu k uzavření kolektivních smluv. V tomto případě se nestávkuje proti zaměstnavatelům, ale proti vládní reformě.

„Chtějí-li zaměstnanci stávkovat, ať to dělají ve svém volnu. Ale chápu, že lépe je stávkovat za peníze podnikatele,“ říká prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel a dodává: „Je na podnikatelích, jaká opatření přijmou. Možností je více: neplacené volno, dovolená, neomluvená absence i vymáhání škody způsobené absencí stávkujícího.“

Hospodářská komora České republiky vnímá tuto stávku jako jednoznačně politickou.

Stávka poškodí nejen podnikatele a stát, ale v neposlední řadě i ty, kdo stávkují. V první řadě však zastavení činnosti firmy třeba jen na hodinu pocítí podnikatelé. Takto vzniklý výpadek budou pak muset mnohé firmy nahradit prací přesčas nebo prací o víkendu.

Hlavní nebezpečí dnes Hospodářská komora České republiky spatřuje zejména v dalším zdražování a růstu cen energií, posilování české měny a nadále rostoucím nedostatku pracovní síly v mnoha oblastech podnikání. Ty na rozdíl od vládních reforem dnes výrazně ohrožují konkurenceschopnost českých firem a celou ekonomiku.

Naopak vládou prosazované postupné snižování administrativní a daňové zátěže, a opatření směřující ke zpružnění trhu práce a zvyšující podnikatelskou aktivitu jednoznačně vítáme.

Prohledat jednotlivé výrazy - Stanovisko Hospodářské komory ke stávce odborových svazů proti reformám

Stanovisko , Hospodářské , komory , ke , stávce , odborových , svazů , proti , reformám ,

Construct data. Jsem další jejich oběť

Před rokem nám přišel do firmy formulář. Vše vypadalo v pořádku, chtěli jen opra... více »