Mediální svět   |   Bankovní poplatky   |   Nová banka   |   Moje poplatky   |   Vstřícná banka   |   Digitaiment   |   Silniční zákon.cz   |   Poplatkožrout   |   Děkuji.eu

Stanovisko ke snižování administrativní zátěže

30.04.2008, 09:43   |   Unie malých a středních podnikatelů   |   komentářů (0)

Vláda ČR schválila Plán snižování administrativní zátěže do roku 2010. Unie malých a středních podniků ČR tento záměr plně podporuje. Škrty v administrativních povinnostech totiž pomohou podnikatelům uspořit zhruba pětinu jejich nákladů. Společně se zjednodušováním daňového systému znamená toto opatření výraznou podporu podnikatelům v ČR.

Dřívější vlády to s administrativní zátěží dotáhly tak daleko, že pravidelný průzkum Světové banky ji zařadil mezi hlavní zápory podnikání v České republice. Škrty administrativních povinností zcela jistě přivítají všichni podnikatelé,“ říká předseda Unie malých a středních podniků ČR David Šeich

Administrativní povinnosti dopadají nejhůře na malé a střední podniky. V porovnání s velkými podniky tvoří administrativa MSP větší proporci jejich nákladů. MSP nemají dostatek administrativních pracovníků, kteří by se mohli zabývat jejich sledováním a implementací.

Lepší podnikatelské prostředí nelze dosáhnout tím, že se neustále přijímají nové předpisy, ale jedině tím, že se staré předpisy budou škrtat. Je potřeba, aby vláda po zrušení některých administrativních záležitostí stav udržela, tj. aby v budoucnu nenarostly povinnosti jinde. Efektivní možností by bylo například vyhlášení stop stavu na administrativní zátěž podnikatelů jak ze strany vlády, tak ze strany Bruselu.

Prohledat jednotlivé výrazy - Stanovisko ke snižování administrativní zátěže

Stanovisko , ke , snižování , administrativní , zátěže ,

Na cizinecké policii se vesele kšeftuje s pořadovými lístky

Na cizinecké policii v Praze v Koněvovce se vesele kšeftuje s pořadovými čísly. ... více »

Reklamace? Zákazník nemá téměř žádná práva. Může jen čekat

Zákazník v Česku nemá téměř žádná práva. Hlavně ať zaplatí a pak ať na svůj výro... více »

Pošlete svůj příběh a vyhrajte hodnotné ceny a hlavně svou příležitost!

Portál www.mojepoplatky.cz vyhlašuje velkou soutěž o nejlepší a neužitečnější př... více »

Anketní otázka